Gafele premierului Victor Ponta

Data publicării:
ponta-3

Cea mai cunoscută - folosirea apelativului "Fă, Doina", de la inundaţiile din Teleorman, din primăvara anului trecut. Premierul a fost ironizat şi pentru gafa de la consultările cu fostul preşedinte Traian Băsescu, când a părut că nu ştie ce înseamnă MTO - prescurtarea din engleză pentru obiectivele pe termen mediu.

Inundaţiile din primăvara anului trecut, au lăsat sute de oameni din Teleorman fără case, iar pe premier l-au pus într-o postură jenantă, după ce a fost înregistrat când i se adresa ministrului Doina Pană cu un apelativ colocvial.

Bună ziua! Sănătate!

Unde-i domnul Pintilie?

Vin, vin, vin.

Ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”

Nu doar exprimarea premierul a devenit cunoscută, ci şi barca pneumatică în care acesta s-a urcat alături de Liviu Dragnea. A fost mai mult împinsă decât trasă de jandarmi, pentru că apa nici nu trecea de genunchi.

Câteva zile mai târziu, premierul a încercat să glumească pe seama întâmplării, când a primit cadou o minge şi un costum de baie de la echipa naţională de polo.

„O pun la colecţie? Am colecţie în birou.

Şi echipament? Dar nu-l probez acum, nu. La inundaţii. Mulţumesc mult de tot”.

A fost a doua oară când premierul a glumit pe seama criticilor primite în Teleorman. Cu o zi înainte, deschisese subiectul şi cu Liviu Dragnea, într-o vizită în Republica Moldova, atunci când a venit vorba despre lucrările care trebuie făcute pe malul Prutului.

„Eu nu mă mai urc în barcă cu tine. Dacă vrei, regularizăm Prutul, dar atât!”, a spus Victor Ponta. 

„Cu mine în barcă este bine, cu altcineva nu e bine”, i-a răspuns Liviu Dragnea. 

„În România, nu trebuie să te urci în bărci, nu e bine, sau în vapoare. Vapoare nu mai avem, iar bărcile le ia presa şi te critică”, a spus Victor Ponta. 

O altă gafă memorabilă e premierului a fost făcută în timpul unei discuţii cu fostul preşedinte Traian Băsescu. Premierul a lăsat de înţeles că termenii economici şi limba engleză nu sunt punctele sale forte.

Traian Băsescu: Avem şi MTO-ul...

Victor Ponta: Poftiţi?

Traian Băsescu: MTO-ul, avem şi MTO-ul care mai înseamnă vreo şase miliarde. 5-6 miliarde.

Victor Ponta: (dă din umeri) O să lucrăm la toate...” 

Şi memoria i-a jucat feste premierului, la o emisiune televizată. A uitat versurile imnului naţional.

La partidele de fotbal, chiar, ale Naţionalei României, ştiţi că de obicei tot stadionul cânta: deşteaptă-te române, din somnul cel e moarte, în care te adânciră... barbarii tăi tirani”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri