Gheorghe Funar candidează din nou la preşedinţia României. Nu din partea PRM, ci ca independent

Data publicării:
funar

Gheorghe Funar va candida ca independent la alegerile prezidenţiale din această toamnă. Potrivit unui comunicat al Partidului România Mare - aripa Funar, decizia a fost luată pentru că magistraţii nu au dat încă nici o soluţie în legătură cu modificările la statutul PRM şi noua conducere a partidului, aleasă în vara anului trecut.

FOTO: Facebook.com/Gheorghe Funar

Filialele PRM i-au solicitat lui Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare, să candideze la alegerile din noiembrie pentru funcţia de preşedinte al României. A acceptat această propunere şi s-a angajat să participe la competiţia electorală, dar nu în numele PRM, ci ca independent. (...) S-a ajuns la această situaţie deoarece Justiţia încă nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013”, se arată în comunicatul formaţiunii.

Gheorghe Funar şi Corneliu Vadim Tudor îşi dispută în instanţă şefia partidului. Corneliu Vadim Tudor a anunţat şi el că va candida la prezidenţiale, din partea Partidului România Mare.

Fost primar al municipiului Cluj-Napoca timp de trei mandate, Gheorghe Funar a mai candidat la Preşedinţia României în 1992, din partea Partidului Unităţii Naţiunii Române şi s-a clasat pe locul trei după primul tur de scrutin.

De profesie economist, Funar s-a remarcat după Revoluţie prin naţionalism şi prin cele trei mandate consecutive ca primar al municipiului Cluj-Napoca, între 1992 şi 2004.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri