Gheorghe Nichita, condamnat la închisoare

Data actualizării: Data publicării:
agerpres_7951844 gheorghe nichita
PSD Iasi - cp sustinuta de Gheorghe Nichita alaturi de Victorel Lupu si dep Adascalitei Costel

Fostul primar al Municipiului Iași Gheorghe Nichita (PSD) a fost condamnat, luni, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

agerpres_7951844 gheorghe nichita
Sursă foto: Agerpres

„Condamnă pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principală de 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar pe o perioada de 3 ani după executarea pedepsei principale”, au decis magistrații.

În decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreşedintelui UTI Mihail Tănăsescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita a fost acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

După ce a făcut un pas înapoi ca urmare a implicării în dosarul de corupție, Gheorghe Nichita, fost vicepreședinte PSD la nivel național, a devenit în primăvara anului 2017 consilier al președintelui CJ Iași, Maricel Popa.

În decembrie 2016, Nichita a încercat să ajungă în Parlament, candidând la Camera Deputaților pe lista PRU, partidul lui Bogdan Diaconu.

Fostul primar PSD mai este implicat într-un dosar penal, în care a fost trimis în judecată în noiembrie 2015. În acest dosar, procurorii l-au acuzat că ar fi utilizat Poliţia Locală pentru a-şi urmări fosta iubită. Alături de Nichita, au fost deferiţi justiţiei fostul director al Poliţiei Locale Iaşi Liviu Hliboceanu şi un fost şef de serviciu din instituţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri