Girofar pentru mașinile parlamentarilor. PSD: A fost o glumă

Data actualizării: Data publicării:
girofar

Scandal în Comisia de transporturi din Camera Deputaţilor. Potrivit deputatului USR Cătălin Drulă, social-democraţii ar fi propus ca parlamentarii să poată beneficia de girofar la maşinile de serviciu. Afirmaţia este contrazisă de cei de la PSD şi chiar de preşedintele liberal al Comisiei de transporturi, care susţin că totul a fost o glumă.

Colegii de la PSD au ridicat un amendament prin care să se scoată dreptul de a folosi girofarul pentru procurori, să rămână doar pentru cei criminaliști, și au venit cu ideea ca și deputații și senatorii să beneficieze de girofaruri. Motivația a fost că noi suntem permanent în misiune, deputații și senatorii se grăbesc”, a spus deputatul USR Cătălin Drulă.

Social-democraţii spun însă că propunerea a fost făcută în glumă.

Sunt reacțiile unora din USR care trebuie să mai învețe ca să priceapă. Un coleg a spus: dacă dăm girofaruri la ANAF sau la procurori, de ce nu dăm la judecători, salvamontiști și de ce nu dăm la parlamentari, care și ei trebuie să se deplaseze în alte evenimente și trebuie să ajungă repede. A fost o chestie interogativă”, a spus deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Şi preşedintele comisiei, liberalul Lucian Bode, îi contrazice pe aleşii USR. El spune că nu s-a pus problema cu adevărat ca parlamentarii să beneficieze de girofar.

Unii colegi, din dorința de a-și face imagine, comunică lucruri spectaculoase, care nu sunt adevărate. Nu există niciun amendament care să vizeze posibilitatea ca parlamentarii să utilizeze lumina albastră. Nu sunt de acord cu această propunere”, a spus Lucian Bode, deputat PNL.

Potrivit legislaţiei în vigoare, girofarul este folosit de maşinile poliţiei, jandarmeriei, ANAF, serviciului de ambulanţă, unităţilor speciale ale SRI şi SPP, precum şi de autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri