Goana după un loc în Parlament

Data publicării:
PARLAMENT agerpres_7827797

Alegerile bat la uşă, iar actualii parlamentari caută soluţii, în ceasul al douăsprezecelea, doar-doar mai prind un mandat. Unii nu s-au mai regăsit pe lista propriilor partide, aşa că a plouat cu demisii. Politicienii s-au reorientat rapid către formaţiuni politice mai mici, în speranţa că aşa vor mai sta patru ani în Parlament. Alţii sunt hotărâţi să se întoarcă la vechile meserii.

Mai sunt doar două săptămâni până când partidele trebuie să definitiveze listele pentru alegerile parlamentare din această iarnă. Aşa că actualii parlamentari au început deja o cursă contracronometru pentru a mai prinde un loc pe liste.

Senatorul de Mureş, Emil Paşcan a aflat, de curând că numele său nu mai are loc pe listele PNL.

Emil Paşcan, senator independent: „Când se discutau poziţiile eligibile pentru lista de parlamentari, tot aşa s-au purtat discuţiile, nu se ştie între cine şi cum şi s-au făcut nişte nominalizări în total dezacord cu un principul fundamental legat de consultarea membrilor”

Aşa că n-a mai pierdut timpul. A demisionat şi, în încercarea de a câştiga un nou mandat, s-a orientat către cei din PMP, care i-au oferit primul loc pe listă la Camera Deputaţilor.

De câteva zile, deputatul Liliana Mincă este membru ALDE. A intrat în Parlament pe listele PPDD, a trecut la UNPR iar în final a rămas deputat independent afiliat grupului PSD. S-a înscris în ALDE în încercarea de a mai câştiga un mandat.

Liliana Mincă, deputat ALDE: „Eu m-am întors acasă. În 2004 am început să fac politică şi am fost înscrisă în PC. PC-ul a fuzionat cu PLR-ul şi s-a transformat în ALDE."

Tot pe lista ALDE îşi caută un loc de paramentar şi deputatul Octavian Popa. S-a supărat şi a plecat din PNL în urmă cu câteva luni, după ce colegii săi l-au înlocuit de la şefia organizaţiei Tulcea.

Octavian Popa, deputat ALDE: „Eu am luat parţial o decizie în urma unor discuţii, dar mai urmează să mă mai consult şi cu alţii şi voi vedea. În momentul ăsta nu vă pot spune nimic cu certitudine de sută la sută”.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 11 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri