Gorghiu: Ponta joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova

Data publicării:
alina gorghiu crop

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că Victor Ponta „joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova” după ce acesta ar fi sugerat printr-o postare pe Facebook că în loc să alocăm 2% din PIB pentru apărare anul viitor ar trebui mărite salariile bugetarilor, declaraţie făcută în contextul adoptării legii care prevede majorări salariale în Sănătate şi Învăţământ, potrivit News.ro.

alina gorghiu crop

Victor Ponta a scris, în 10 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, că în 2017 vom avea o cheltuială bugetară mai mare cu cinci miliarde de lei faţă de anul acesta, dar „trebuie să alegem ce facem cu ei”, precizând că „taberele politice şi-au anunţat opţiunile”. 

„PSD şi ALDE susţin că Sănătatea şi Educaţia sunt priorităţi absolute în România - fără salarizare decentă nu se poate face reforma în aceste domenii. (...) Klaus Iohannis ( şi implicit Dacian Ciolos şi PNL) susţin că trebuie să creştem cheltuielile militare până la 2% din PIB că să îndeplinim cerinţele NATO şi să ne apărăm de Rusia! Dacă va uitaţi pe datele oficiale şi în 2016 România aloca deja mai mulţi bani decât ţările vecine : Bulgaria 1,3 % , Ungaria , Slovacia şi Cehia circa 1% din PIB”, a scris Ponta. 

„Pe mine mă îngrijorează declaraţiile pe care le-am auzit din partea PSD zilele trecute. Declaraţii care se referă la pactul pe apărare şi la alocarea celor 2% pentru securitatea naţională. Declaraţii care îmi arată că PSD nu a înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în regiune, din ceea ce ar trebui să se întâmple cu România ca pion de bază, ca factor de stabilitate în această regiune. Faptul că domniile lor pun problema în sensul în care putem să asigurăm măriri de salarii dacă nu mai asigurăm cei 2% din PIB pentru apărare mie mi se pare un act de iresponsabilitate. Mi se pare că cine a făcut declaraţia joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova şi nimic altceva”, a declarat Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului. 

Liderul PNL susţine că declaraţia făcută de Victor Ponta este „cea mai periculoasă”. 

„Da, domnul Ponta a dat această declaraţie, dar nimeni din PSD nu l-a contrazis şi vă amintesc că în 2015 când s-a semnat acest pact, premierul PSD şi preşedintele PSD de atunci era acelaşi om Ponta care a semnat alături de restul liderilor de partide politice acel pact  la iniţiativa preşedintelui României conform căruia până în 2017 vom asigura 2% din PIB (...) Este îngrijorător că nu am văzut niciun fel de dezminţire din PSD pe acest subiect şi îl rog pe cel care conduce azi PSD să iasă şi să dezmintă sau să se disocieze de genul acesta de reacţie a PSD. Da, este îngrijorător că valul acesta pro-rus capătă contur”, a mai spus Gorghiu.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care în Republica Moldova a fost ales preşedinte Igor Dodon. 

„Am luat act cu toţii de faptul că ieri cetăţenii moldoveni au votat în al doilea tur al prezidenţialelor şi au ales o variantă în persoana lui Dodon. Credem însă că lucrurile trebuie privite din perspectiva proeuropeană în continuare în Republica Moldova. Evident că există un guvern care e proeuropean care cred că trebuie să îşi ducă mandatul mai departe. E un acord cadru între Republica Moldova şi UE care trebuie implementat mai departe. Vom face toate efortuirle ca acest parcurs să fie susţinut în continuare de statul român. Au fost şi nereguli în procedura de votare, în diaspora, însă este un rezultat pe care statul moldovean şi l-a dorit”, a mai spus Gorghiu. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri