Graţierea corupţilor. Dilema senatorilor PSD

Data publicării:
senat
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Graţierea condamnaţilor pentru corupţie îi împarte în două pe senatorii PSD din comisia juridică. Unii susţin că vor vota împotriva amendamentului lui Şerban Nicolae, alţii că nu au luat încă o decizie. Asta, în condiţiile în care preşedintele PSD a anunţat că nu este de acord, sub nicio formă, cu graţierea corupţilor. Decizia în Comisia Juridică ar urma să fie luată peste două săptămâni.

PSD are cinci reprezentanţi în Comisia Juridică. Senatorul Marian Pavel şi-a însuşit imediat ideea şefului de partid şi anunţă că va vota împotriva graţierii condamnaţilor pentru corupţie.

Este punctul de vedere al domnului Serban Nicolae, nu înseamnă că este şi punctul de vedere al PSD. Eu unul nu aş vota asemenea amendamente”, spune Marian Pavel, senator PSD.

Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, spune că deocamdată nu ştie cum va vota.

Nu am apucat să văd integral toate amendamentele depuse. A fost o dezbatere doar pe lege, s-a amânat dezbaterea două săptămâni, deci după două săptămâni o să vedem. O să mă uit pe fiecare amendament în parte cu foarte mare responsabilitate şi o să vă spun”, spune Robert Cazanciuc, senator PSD.

Aceeaşi dilemă pare să aibă şi reprezentantul ALDE în comisia juridică.

Când o să vreau să fac o declaraţie de presă şi o să vreau să îmi expun şi părerea, o să vă contactez. (Reporter: Acum nu o aveţi sau nu vreţi să v-o expuneţi?) Încă mai analizez, eu încă mai analizez în momentul de faţă”, spune Ionuţ Sibinescu, senator ALDE.

Iniţiatorul amendamentului, senatorul Şerban Nicolae, spunea că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal atunci când a declarat că este împotriva graţierii celor condamnaţi pentru corupţie.

Cine spune că are o funcţie importantă ca preşedinte de partid sau ca preşedinte al Camerei nu poate să glumească vreodată să spună că atunci când îmbrac o haină am o poziţie şi când îmbrac altă haină am altă poziţie. Nu ca preşedinte al PSD”, a spus aseară Liviu Dragnea.

Liberalii au anunţat deja că vor vota împotriva amendamentului lui Şerban Nicolae şi i-au cerut lui Liviu Dragnea să le ceară în scris propriilor senatori că vor vota împotrivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri