Grindeanu: Cineva vrea să întreţină voit aşa-zisa tensiune dintre mine şi Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu si liviu dragnea, prima sedinta de guvern_govro

Premierul Sorin Grindeanu a negat că ar exista vreo tensiune între el şi şeful său pe line de partid Liviu Dragnea şi a afirmat că ”cineva doreşte să întreţină în mod voit această aşa-zisă tensiune” dintre ei şi a ţinut să sublinieze că se consultă zilnic cu liderul PSD pe care îl respectă.

”Am observat de la început de când am depus jurământul în 4 ianuarie, şi eu şi colegii mei, şi din prima săptămână am observat că se discută despre tensiuni, despre lucruri care nu sunt tocmai ok între mine şi domnul preşedinte Liviu Dragnea. E adevărat că în ultima perioadă intensitatea acestor discuţii este mai ridicată. Vreau să vă spun că e fals. Relaţia, cel puţin din punctul meu de vedere, este una de respect pentru preşedintele partidului, dar nu pot să nu remarc un lucru: că cineva doreşte să întreţină în mod voit această aşa-zisă tensiune dintre mine şi domnul preşedinte Dragnea”, a declarat premierul la un post de televiziune, citat de News.ro.

Grindeanu a ţinut să precizeze că discută zilnic cu preşedintele PSD.

”Mă consult, vorbesc zilnic de mai multe ori cu domnul preşedinte. E normal să fac lucrul acesta că e preşedintele partidului din care fac parte”, a susţinut Grindeanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, la Antena 3, că nu intenţionează să-l schime din funcţie de premierul Sorin Grindeanu, însă a spus că se va afla în curând dacă ”în urechea unor miniştri ciripesc alte păsărele trimise de anumite instituţii”.

Întrebat dacă intenţionează să-l înlocuiască din fruntea Guvernului pe Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea a răspuns: ”N-am avut de gând şi nu am de gând să-l schimb pe premierul Grindeanu”.

El a spus că mai importantă este respectarea programului de guvernare astfel încât măsurile sociale să fie completată de cele generatoare de creştere economică, iar evaluarea miniştrilor se va face în funcţie de modul în care a fost implementat programul.

”Programul de guvernare este gândit ca o foaie de parcurs foarte riguroasă şi foarte strictă. La fiecare săptămână, la fiecare lună trebuiau trimise la Parlament o serie de legi, trebuiau adoptate nişte ordonanţe de urgenţă, nişte hotărâri de guvern. Orice întârziere undeva generează pierderi în altă parte pentru că programul este gândit într-un mod integrat. Atunci acţiunea de evaluare pe care am început-o ne va duce la o concluzie într-o săptămână-două care să ne ajute pe toţi să avem garanţia că programul se implementează”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă are o problemă cu premierul Grindeanu, Dragnea a răspuns negativ. Întrebat dacă Sorin Grindeanu are o problemă cu el, Dragnea a spus: ”N-am de unde să ştiu. Teoretic, n-ar trebuie să aibă, dar nu am de unde să ştiu. Eu vorbesc în ce mă priveşte pe mine (...) Aflu de la televizor că sunt tensiuni între mine şi premierul Grindeanu. Nu sunt tensiuni, n-are de ce să fie tensiuni. Sper să rămână sau să revină strict pe problemele de guvernare.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri