Grindeanu, despre decizia CCR: Am încercat să trag un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează

Data publicării:
170621_GRINDEANU_CONFERINTA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, după ce Curtea Consituţională a respins ca inadmisibilă sesizarea sa în care acuza faptul că nu a fost respectat secretul votului la moţiunea de cenzură din 21 iunie, că el nu a contestat ”nicio secundă” rezultatul votului de la moţiune, ci a vrut să tragă un semnal de alarmă legat de modul în care se votează, respectiv că unii parlamentari au făcut acest lucru cu bilele la vedere.

170621_GRINDEANU_CONFERINTA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

”Am luat act de decizia Curţii Constituţionale de astăzi, care a respins ca inadmisibilă solicitarea pe care am formulat-o vizavi de respectarea votului secret în Parlament. Nu am contestat nicio secundă rezultatul votului de la moţiune, nu aceasta a fost intenţia mea, ci am încercat să trag un semnal serios de alarmă legat de modul în care se votează”, a scris fostul premier pe Facebook.

Sorin Grindeanu a precizat că Parlamentul trebuie recredibilizat, iar parlamentarii trebuie să depună eforturi pentru îndreptarea imaginii instituţiei.

”E foarte important ca, pe viitor, să ne asigurăm că votul secret este respectat. Altfel, nu vom reuşi să recâştigăm încrederea românilor în Parlament, forul democratic suprem”, a conchis Grindeanu.

Fostul premier Sorin Grindeanu a trimis pe 29 iunie o sesizare Curţii Constituţionale în care semnalează că nu a fost respectat secretul votului la moţiunea de cenzură din 21 iunie.

Grindeanu a reclamat Curţii Constituţionale faptul că unii parlamentari au votat moţiunea de cenzură cu bilele la vedere, fapt ce contravine prevederilor din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care prevede explicit votul secret pentru moţiunile de cenzură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri