Grindeanu explică de ce a angajat un general SRI în cabinetul său

Data actualizării: Data publicării:
premier

Premierul Sorin Grindeanu a explicat de ce l-a numit pe fostul general SRI, Gabriel Stătescu, consilier de stat în aparatul de lucru al cabinetului său.

Generalul Gabriel Stătescu, general de brigadă cu o stea, a fost trecut în rezervă săptămâna trecută din SRI de către preşedintele Klaus Iohannis. Conform unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial, fostul ofițer a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru.

Stătescu a condus Direcţia de comunicaţii şi tehnologia informaţiei din SRI.

Reporter: Ați făcut ieri o numire controversată, pe Gabriel Statescu în echipa dumneavoastră. Domnul Dragnea spunea că a fost surprins... Pe ce criterii l-ați ales?
Sorin Grindeanu: De competență. Și aș vrea să vă spun, ca să înlătur orice discuție, nu este consilierul de stat pe siguranța națională, apărare... Eu cred că în perioada imediat următoare, una din provocările pe care le vom avea e cea legată de sistemul IT și cea legată de arhitectura guvernamentală în acest domeniu. Avem foarte multe lucruri de făcut, de prea multe ori acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare instituție în parte și-a dezvoltat propriul concept în acest domeniu, astfel încât interoperabilitatea între instituții să nu fie cea dorită. E nevoie de un om care să aibă această viziune pe domeniul IT, pe Cyber Security, pentru că este o provocare care zi de zi este tot mai mare pentru noi și de aceea am ales un specialist care are viziune în acest domeniu. Repet, consilier de stat pe ce înseamnă IT.
Reporter: Îl știați de când erați ministru al Comunicațiilor?
Sorin Grindeanu: Da, da.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri