Grindeanu îi reîmprospătează memoria lui Tăriceanu

Data publicării:
grindeanu tariceanu dragnea
Foto: Inquam Photos

Premierul şi preşedintele Senatului au explicaţii diferite pentru modul în care a fost promovat proiectul legii salarizării unitare.

grindeanu tariceanu dragnea
Foto: Inquam Photos

Premierul şi preşedintele Senatului au explicaţii diferite pentru modul în care a fost promovat proiectul legii salarizării unitare.

"Daţi-mi voie să vă explic cum a ajuns în Parlament legea salarizării. După cum ştie şi domnul Tăriceanu, decizia politică de a merge pe această cale a fost luată în urmă cu o lună şi ceva, o lună şi jumătate, la Comitetul Executiv al PSD de la Sinaia, şi, de asemenea, urmare a unei şedinţe ALDE. (...) De ce? Pentru a reduce termenele (...) Asta a fost motivaţia prin care s-a mers pe acestă cale, a unei iniţiative legislative asumate de coaliţie. Referitor la fond suveran, proiectul este finalizat, trebuie să avem o decizie politică de acelaşi tip. (...) Nu e vorba de a nu-ţi asuma o lege sau alta", a afirmat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

Declaraţia acestuia a venit ca reacţie la criticile formulate miercuri de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Am avut şi eu propriile mele semne de întrebare, de exemplu în momentul în care Legea salarizării unitare, care era un punct esenţial al programului de guvernare comun, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi, la nivelul Parlamentului ca iniţiativă parlamentară. Sigur că din punct de vedere procedural, politic se poate şi aşa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guuvernare să fie promovate de Guvern”, spunea liderul ALDE.

Tăriceanu a susţinut că şi în cazul creării Fondului Suveran de Dezvoltare se doreşte ca Parlamentul să îşi asume acest proiect.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/tariceanu-e-nemultumit-de-activitatea-guvernului-730377

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri