Grindeanu: Întărirea statului de drept nu e un scop în sine

Data actualizării: Data publicării:
170208_MOTIUNE_CENZURA_GUV_14_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, astăzi, că întărirea statului de drept este un scop doar dacă aduce bunăstare românilor. În plus, el a susținut că „Guvernul va susține în continuare lupta împotriva corupției”.

Sorin Grindeanu a spus de la tribuna plenului Parlamentului, unde s-a dezbătut moțiunea de cenzură, că a înțeles „pe deplin toată emoția și supărarea pe care ordonanța de urgență le-au generat” și că nu va mai accepta „nicio inițitivă de acest gen în Guvern”, făcând apel la „mai multă dezbatere și dialog”.

„Guvernul va susține în continuare lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept. Vă promit că de azi înainte acest Guvern va fi exclusiv unul al dialogului și al consultării publice pe marile subiecte care privesc întreaga societate”, a spus premierul.

În continuare, el a rostit o frază argumentată cel puțin nefericit.

„Avem un program de guvernare suficient de bun încât să nu ne pună niciodată să alegem între justiție și salarii. Întărirea statului de drept nu este un scop în sine, decât în măsura în care el este folosit pentru a crea instituții puternice dar și bunăstare în casele românilor. Respectarea legilor este unul dintre factorii fundamentali care aduc bunăstare”, a declarat Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri