Grindeanu liniștește delegația FMI cu privire la buget

Data publicării:
sorin grindeanu govro

Toate măsurile economice ale Guvernului au fost foarte bine analizate înainte de a fi aplicate, a asigurat premierul Sorin Grindeanu. Prim-ministrul a spus, într-o emisiune la Antena 3, că a transmis acelaşi mesaj şi delegaţiei FMI care s-a aflat săptămâna trecută în România. 

sorin grindeanu govro

„Hotărârea noastră este să punem în aplicare programul de guvernare. Pe fiecare măsură pe care noi am adoptat-o s-a calculat şi s-a făcut o analiză cât se poate de serioasă la efectele pe care le are fiecare dintre măsuri în economie. Nu s-au luat măsurile aşa, doar fiindcă sunt scrise în acest program de guvernare. În momentul în care a fost făcut programul de guvernare şi conceput s-au calculat toate efectele şi impactul pe care acestea le au în economia reală”, a spus premierul.

Experţii internaţionali avertizaseră că majorările salariale şi scăderile de taxe anunţate pun în pericol realizările economice din ultimii ani. FMI estimează că impactul bugetar al tuturor măsurilor promise de PSD înainte de alegeri ar fi echivalent cu 5,5% din produsul intern brut al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri