Grindeanu, nemulțumit de ritmul lui Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader govro

Premierul Sorin Grindeanu spune că a avut „foarte multe discuții” cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe tema legii grațierii și a modificărilor la Codurile penale, și că își dorește ca lucrurile să se desfășoare transparent, dar „într-un ritm poate mai alert câteodată decât ritmul Curții Constituţionale”, ritm cu care este obișnuit șeful MJ.

sorin grindeanu govro

„Am avut foarte multe discuţii cu domnul ministru Tudorel Toader în această perioadă, pe legea graţierii. Am avut discuţii şi pe ceea ce înseamnă legea de punere în acord a Codului penal cu deciziile Curţii Constituţionale şi aici suntem în faza de dezbatere publică, s-au luat puncte de vedere de la diverse instituţii, CSM, DIICOT, DNA şi trebuie epuizată această perioadă (...) Poate că ritmul cu care sunt eu obişnuit şi cu care sunt obişnuiți colegii mei de guvern este unul mai alert faţă de cel cu care, poate, a fost obişnuit domnul Toader. De aceea am avut aceste discuţii, şi nu vreau să fiu înţeles greşit, am discuţii constant cu dânsul, ca lucrurile să fie făcute transparent, consultând toate instituţiile publice şi într-un ritm poate mai alert câteodată decât ritmul Curţii Constituţionale”, a declarat, marți, Sorin Grindeanu.

Premierul PSD a mai spus că analiza activităţii membrilor Cabinetului o face raportat la măsurile pe care aceştia trebuie să le ia, iar când va avea o concluzie o va prezenta coaliţiei de guvernare, şi nu la televizor.

Anterior, luni seară, Grindeanu a declarat, la un post tv, că îi monitorizează în permanenţă pe miniştrii săi, urmând să tragă concluziile în ceea ce îi priveşte alături de şeful său pe linie de partid, Liviu Dragnea. Prim-ministrul a subliniat că remanierile nu se fac la televizor, adăugând că este mulţumit de „mare parte din miniştri, care au făcut ceea ce trebuiau să facă”.

Duminică seară, tot la un post tv, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este nemulţumit de cum a gestionat Tudorel Toader problema modificării Codurilor penale.

„Eu sunt nemulţumit pentru că faptul că a spus că a doua zi îl pune pe site-ul ministerului şi au trecut trei săptătămâni şi nu l-a pus. S-au pierdut trei săptămâni de zile. Colegii din Parlament normal că au şi ei supărările lor pe asta”, a spus şeful PSD.

Dragnea a avertizat că, dacă ministerul întârzie, ar putea apărea iniţiative parlamentare. „Dacă se întârzie foarte mult, iniţiative legislative pot apare şi în Parlament. Parlamentul, în acest an, încă mai are dreptul să legifereze”, a spus Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri