Grindeanu şi Ponta recurg la „arma” despre care Dragnea credea că l-a făcut preşedinte pe Iohannis

Laurențiu Mihu Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA PONTA CONGRES agerpres_8050941
Foto: Agerpres

Facebook ar fi fost, în opinia lui Liviu Dragnea, un actor decisiv în câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Klaus Iohannis. La trei ani distanţă, Sorin Grindeanu şi Victor Ponta au demarat o campanie prin care cer demisia liderului PSD. Tot pe Facebook.

DRAGNEA PONTA CONGRES agerpres_8050941
Foto: Agerpres

Premierul Sorin Grindeanu şi fostul premier Victor Ponta au avut în crusul zilei de vineri o intervenţie comună pe Facebook, în care au cerut demisia din funcţie a preşedintelui PSD. Astfel, Grindeanu a postat pe Facebook o fotografie cu hashtag #dragneademisia, mesajul fiind distribuit la scurt timp de Victor Ponta, pe pagina sa.

Utilizarea reţelelor de socializare, în speţă a Facebook, s-a dovedit a fi un subiect sensibil pentru unii lideri ai PSD, mai ales pentru Liviu Dragnea, după cum a demonstrat-o un episod consumat la finele scrutinului din 2014 pentru Cotroceni.

„Pentru pierderea alegerilor, în versiunea lor sunt de vină americanii. Ne-au creat problema cu Facebook-ul și au devenit ei incompetenți peste noapte. Asta spunea Dragnea. Forțele străine nu au vrut să câștige PSD. S-au pierdut alegerile din cauza modului de a minți. Oamenii s-au prins că ei mint de dimineața până seara”, declara Marian Vanghelie în noiembrie 2014, după pierderea de către PSD şi Victor Ponta a alegerilor prezidenţiale, în faţa lui Klaus Iohannis.

Sau, tot din spusele lui Vanghelie, unul dintre social-democraţii excluşi din PSD: „Matematic a spus. A făcut o prezentare pe cifre, a spus că Victor Ponta a fost cel mai bun. Apoi a făcut o prezentare despre Facebook. Şi a spus aşa: că jocul făcut de americani a fost cu Facebook-ul mare pentru că nouă nu ne dădea voie să cumpărăm şi îi dădea voie domnului Iohannis. Like-urile respective”.

Ieşirea la rampă de la acea dată a fostului primar al Sectorului 5 a atras reacţia, pe mai multe planuri, a lui Liviu Dragnea.

Pe de o parte, în faţa presei. Astfel, Dragnea declara că nu a pomenit nimic despre „culpa” SUA, dar a admis că s-a referit în intervenţiile sale din partid la reţeaua de socializare Facebook. "Nimeni n-a vorbit la acea discuţie de şase ore despre implicarea unei alte ţări în aceste alegeri. Eu am explicat că Facebook-ul este o reţea de socializare americană, dar pe care au folosit-o românii şi s-au socializat pe Facebook şi s-au hotărât să voteze împotriva noastră, dar au votat românii”, spunea liderul PSD, la vremea respectivă.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea s-a adresat Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, printr-o scrisoare în care arăta că nu s-a referit la implicarea Washington-ului. „De altfel, eu am şi trimis o scrisoare oficială Ambasadei SUA să îi asigur că nici eu, nici altcineva din PSD nu a purtat asemenea discuţii şi că îi asigurăm în continuare de tot sprijinul nostru pentru parteneriatul strategic”, adăuga social-democratul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri