Guvernul Ponta 3: Cine îşi adjudecă ministerele. Negocierile se poartă luni

Data publicării:
oscar-3

Începe împărţirea portofoliilor în Guvernul Ponta 3. Liderii PSD, PC, UNPR şi ai UDMR se întâlnesc luni dimineaţă pentru a decide ce ministere vor reveni fiecărei formaţiuni în parte. Marţi, noul Guvern ar putea primi votul de învestitură în Parlament, după ce miniştrii propuşi vor fi audiaţi.

Sursă foto: wikipedia.org

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat deja că ia în calcul posibilitatea atacării noului Executiv la Curtea Constituţională, pe motiv că nu este vorba de o simplă remaniere, ci despre schimbarea programului de guvernare. Primul om din stat ar fi vrut ca premierul Victor Ponta să îşi depună mandatul, după care să înceapă consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui alt prim-ministru.

Duminică, liderii Uniunii au aprobat începerea discuţiilor cu Victor Ponta. UDMR pune însă condiţii, iar cea mai importantă se referă la drepturile minorităţilor. „Funcțiile sunt necesare, dar nu plecăm de la funcții, plecăm de la program, de conținutul acordului. Am pregătit un document cu trei capitole importante, primul vizează drepturile minorităților naționale și toată problematica minorității maghiare, al doilea capitol vizează problemele economice, sociale, cap trei vizează dezvoltarea regională, infrastructură”, a spus Kelemen Hunor cu ocazia discuţiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri