Guvernul vrea să-i acorde sprijin financiar lui Emil Constantinescu

Data publicării:
emil constantinescu interviu

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri un memorandum legat de acordarea unui sprijin financiar fostului președinte Emil Constantinescu. Sprijinul financiar ar urma să provină din bugetul Ministerului Educației și are ca scop susținerea activității internaţionale pe care fostul președinte o desfăşoară în beneficiul învăţământului superior românesc.

emil constantinescu interviu

La începutul acestei luni, proiectul de lege privind înființarea Institutului de Studii Avansate pentru cultură și Civilizația Levantului, inițiativă a fostului președinte, a primit aviz pozitiv din partea Senatului.

Inițiat de Călin Popescu-Tăriceanu la propunerea fostului președinte Emil Constantinescu, proiectul de lege a fost retrimis în Parlament de președintele Klaus Iohannis, principala nemulţumire a şefului statului fiind că centrul ar urma să fie finanţat atât din venituri proprii cât şi de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului. Anul trecut, și Academia Română a avizat negativ proiectul. Acum însă, s-a răzgândit. 

Inițiativa a fost criticată dur de senatorul Vlad Alexandrescu, care a atras atenția că nu există specialiști în domeniu și a spus că posturile ar putea deveni „sinecuri” dacă nu este definit precis scopul acestui institut. De asemenea, Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu au criticat inițiativa lui Emil Constantinescu. Proiectul urmează să ajungă la Camera Deputaților pentru vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri