Gyorgy Frunda, după protocolul semnat de PRM cu UNPR: „Nu mă bucur de treaba aceasta, nu e confortul meu politic”

Data publicării:
frunda

„Aceasta e treaba UNPR, nu e o coaliţie”, Kelemen Hunor, care adaugă că părerea sa despre Corneliu Vadim Tudor e aceeaşi. Preşedintele UDMR mai spune că Uniunea va lua peste două zile o decizie cu privire la susţinerea în turul doi al alegerilor prezidenţiale, dar că intenţia este de a merge în continuare în coaliţie.

Nu este o alianță de guvernare. PRM nu intră în coaliție sau în niciun fel de legătură cu UDMR-ul. Avem puncte de vedere complet diferite, atât politice cât și de valori esențiale, astfel că este o alianță făcută PRM cu UNPR în vederea susținerii candidaturii lui Victor Ponta, dar nu are nicio legătură cu UDMR. Nu mă bucur de treaba aceasta, nu e confortul meu politic, dar aceasta este politica electorală”, a declarat la Digi24, Gyorgy Frunda, membru UDMR şi consilier al premierului pentru minorităţi.

Acesta a fost întrebat ce părere are despre mișcarea naționalistă în România și despre subiectul ardent de „a fi sau a nu fi român”, pe care ar putea marșa Victor Ponta în campania electorală. „E absolut inacceptabil acest discurs, este departe de pragmatismul pe care noi îl manifestăm în politică și este departe și de ceea ce acest Guvern a aplicat până acum în politica ei cotidiană internă”, a mai spus Frunda. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Corneliu Vadim Tudor îl sprijină pe Victor Ponta în turul II

Dacă Victor Ponta va miza pe faptul că rivalul său, Klaus Iohannis, nu este român, atunci, spune Gyorgy Frunda, „aceste aspecte vor fi luate în considerare”.

Reamintim că „Uniunea Natională pentru Progresul României a încheiat marți, 4 noiembrie 2014, un Protocol de colaborare cu Partidul România Mare (PRM) privind susținerea candidaturii domnului Victor Ponta în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale din data de 16 noiembrie 2014”, se arată într-un comunicat al UNPR.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Protocolul a fost semnat de către președintele UNPR, Gabriel Oprea și de către președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor”, se mai spune în comunicat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit ultimelor rezulatate parţiale ale primului tur al prezidenţialelor prezentate de BEC luni, după centralizarea a 98,30% din procesele verbale, candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor a obţinut 3,66% din voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri