Hotnews: Porcii din rezerva de stat de la Periș „dispar”, două firme din anturajul lui Dragnea profită

Data actualizării: Data publicării:
170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

SC Romsuintest Peris a fost înființată în 1991 prin transformarea Stațiunii Centrale de Cercetare pentru Creșterea Porcinelor, care exista din anul 1970, și, un timp, a fost singura unitate din România care efectua cercetare științifică în domeniul creșterii porcinelor. Din 2010, fermele au început însă să rămână fără porci, în 2012 firma a fost băgată în insolvență, iar în 2015 a fost declarat falimentul. Legăturile cu două dintre firmele din anturajul lui Liviu Dragnea sunt dezvăluite de jurnaliștii de la Hotnews, care spun că au fost depuse și patru plângeri penale.

170714_dragnea_ZIUA_FRANTEI_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

La Periș se aflau în custodie și aproximativ 21.000 de porci proprietate a Rezervei de Stat, reprezentând peste 1.600 de tone de carne de porc. Alături de alte animale, și porcii proprietatea Rezervei de Stat au fost tăiați și comercializați în perioada martie 2011 - ianuarie 2012, fiind indicat drept responsabil pentru acest lucru Claudiu Laurențiu Barbu, acționar și administratorul Romsuintest Periș. De precizat că, prin intermediul unei alte firme, Barbu a colaborat cu PSD în ceea ce privește mutarea unor datorii.

În perioada în care porcii „dispăreau” de la Periș, Tel Drum vindea SC Romsuintest Periș furaje în valoare de peste 7 milioane de lei și, atenție, cumpăra în schimb mii de porci, în valoare de aproape 550.000 de lei. Informațiile rezultă din dosarul de insolvență a firmei, dosar în care apare și că Romsuintest Periș a renunțat la o datorie de 1,2 milioane de lei pe care o avea de încasat de la Tel Drum.

Un alt furnizor preferențial al Romsuintest Periș a fost Interfrigo Logistics, firmă la care este acționar, prin intermediul unui SRL, fiul președintelui PSD, Ștefan Valentin Dragnea.

Investigația completă a Hotnews poate fi găsită AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri