Ilie Sârbu a demisionat de la şefia senatorilor PSD şi din partid

Data publicării:
ILIE SARBU PARLAMENT AGERPRES

Ilie Sârbu, fostul lider al senatorilor PSD și vicepreședinte al partidului. FOTO: AGERPRES

Informaţii despre această posibilă demisie au apărut în presă la începutul săptămânii. Ilie Sârbu este interesat de un post la Autoritatea de Audit, pe lângă Curtea de Conturi, mai spun sursele din apropierea conducerii PSD. Orice numire în această instituţie a statului se votează în Parlamentul României.

Pentru funcția pe care o vizează la Curtea de Conturi, Ilie Sârbu are nevoie de sprijinul colegilor săi din Senat.

Ilie Sârbu a spus la ieşirea din şedinţă: "Ies din politică. Demisionez din funcţia de lider de grup, din partid. Funcţia (n.red. -funcţia viitoare la Autoritatea de Audit) nu îmi permite. Propunerea este de multă vreme, dar am mai rămas puţin pentru că avea Victor (n.red. Ponta) nevoie."

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a anunţat public sprijinul personal şi al partidului pentru ca Ilie Sârbu să ocupe funcţia de vice-preşedinte al Autorităţii de Audit.

Înlocuitorul lui Ilie Sârbu la șefia grupului PSD din Senat este, potrivit votului exprimat de senatorii social-democrați, Mihai Fifor, această modificare urmând să fie anunțată și în ședința de marți a plenului Camerei Superioare a Parlamentului, prima din sesiunea ordinară de toamnă. În favoarea acestuia s-au exprimat 42 de senatori PSD, în timp ce contracandidatul său, Șerban Nicolae, a obținut din partea colegilor săi 12 voturi 'pentru'. Un vot a fost anulat. 


Senatorul social-democrat Ilie Sârbu a precizat astăzi, în timpul întâlnirii conducerii PSD cu senatorii, că grupul PSD din Senat este unul compact și unit, dar că rămâne de văzut cum noul lider va reuși să își mobilizeze colegii în sesiunea ordinară de toamnă. "Vom vedea, în continuare, noul lider cum reușește să își îndeplinească atribuțiile și să mobilizeze grupul, dar eu cred că așa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine. (...) Grupul, așa cum a fost el și cum este, este un grup compact, unit și nu am avut niciodată probleme sau divergențe între noi", a spus Ilie Sârbu.

Acesta a ținut să își exprime speranța într-o mai bună mobilizare a senatorilor PSD astfel încât legile să nu fie respinse din cauza absențelor în plen.

"În săptămâna care urmează va intra Codul fiscal și aici va trebui să ne mobilizăm exemplar, așa cum am făcut-o de fiecare dată, și să putem să-l trecem fără probleme. Dincolo de ceea ce se mai întâmplă, dar rareori, când mai cade câte o lege din cauza unui vot, eu sper ca situația asta în sesiunea care urmează să se rezolve. E păcat ca toți colegii care vin și un coleg nu vine să cadă legea", a mai spus acesta.

Totodată, Ilie Sârbu a prezentat și un scurt bilanț al realizărilor grupului PSD sub conducerea sa.

"Moțiunile simple care au fost discutate la Senat nu au trecut, nici moțiunea de cenzură și astea sunt realizări pe care trebuie să le subliniem. Mai avem câteva lucruri de menționat față de activitatea generală a grupului — 250 de declarații politice, 296 de întrebări, 114 interpelări. Aproape în fiecare luni am avut invitat, la grup, câte un ministru cu care am discutat", a arătat Ilie Sârbu.

Surse social-democrate au confirmat, în cursul acestei săptămâni, pentru AGERPRES, că Ilie Sârbu intenționează să-și anunțe demisia de la conducerea grupului PSD din Senat. Potrivit surselor citate, Ilie Sârbu ar urma să facă acest anunț la reuniunea grupului parlamentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri