Ilie Sârbu, contraatac la Băsescu: Are statut de inculpat. Ar trebui să meargă la medic - tremură dimineaţa

Data publicării:
ilie sarbu FB

Ilie Sârbu, despre care Traian Băsescu spunea că ar trebui să fie anchetat în dosarul retrocedărilor de terenuri din Timiş, lansează un contraatac virulent la adresa preşedintelui. El spune că Traian Băsescu „a făcut eforturi extraordinare” să demonstreze fapte penale pe seama sa în ultimii 14 ani. Şeful statului, spune fostul ministru al Agriculturii, ar avea „statut de inculpat” în dosarul vânzării flotei, dar şi probleme de sănătate pe fondul consumului de alcool.

Sursă foto: Facebook.com/seanatoriliesarbu

Senatorul social-democrat s-a folosit de prilej pentru a dezaproba şi atacul la adresa colegei Gabriela Vrânceanu Firea, arătând că preşedintele reclamă „o problemă personală, de familie” – ancheta asupra achiziţiei terenului de la Nana de către Ioana Băsescu – „de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale”, „jignind” şi „ameninţând”. „Dacă aş vorbi că e interlop, i-aş jigni pe interlopi. E mult sub nivelul lor de a aborda problemele în legătură cu un parlamentar, care e şi femeie pe deasupra, şi membrul unei comisii speciale”, a spus Sârbu în faţa jurnaliştilor, pe holul Parlamentului României.

Senatorul a analizat şi declaraţia care l-a vizat pe ginerele său, premierul Victor Ponta, despre care şeful statului a spus marţi că „a cedat nervos şi s-a mutat în buncăr”. „Păi dânsul când tremură dimineaţa, când intră în birou, de abia îl ţin consilierii şi îl reanimă cu diverse tării... el n-ar trebui să meargă la medic? (...) dacă tot vorbim de cei care au căderi. Unii dau în alcool, unii s-ar putea... să nu fie o cădere, să fie o strategie”, a spus Sârbu.

El acuză de asemenea ingerinţa preşedintelui în justiţie, unde autorităţile ar răspunde anumitor comenzi.

Preşedintele Traian Băsescu l-a numit recent pe Ilie Sârbu, socrul premierului, „un soi de samsar de terenuri”. „A fost implicat în comasările de teren, a fost broker de aranjamente în Timiş”, a spus şeful statului, precizând că nu ştie dacă Ilie Sârbu a făcut ceva ilegal.

Iată toate declaraţiile senatorului PSD pe această temă:

- Dânsul a făcut eforturi extraordinare să demonstreze lucrul ăsta în 14 ani de zile, de când am plecat eu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Am fost ministrul Agriculturii două mandate, respectiv cinci ani de zile. După ce am plecat din minister, la fel, a fost o avalanşă de verificări, de cercetări, deplasări ale domnului (procuror Lucian) Papici în teritoriu, să vadă, n-a reieşit nimic. Cum nu poate să reiasă... Dacă nu e nimic... nu e foc, nu poată să iasă fum.

- Vă imaginaţi dumneavoastră că a stat domnul Băsescu 14 ani să aştepte ca să-mi demonstreze mie că am făcut afaceri cu teren? A, că vin din cea mai bună firmă de agricultură din Timiş? De fapt am venit în 2000, după aceea am plecat... Am lucrat zece ani acolo. Sunt mândru că am lucrat în această firmă, e printre firmele fruntaşe şi acum în Timiş. Ăsta e alt aspect.

- Domnul Băsescu nu vine din flotă? Eu n-am vândut firma, că era privată, era germană. Dânsul a vândut flota. Şi nu-şi reproşează nimic... Văd că nu are insomnii din cauza asta. Nu are nici bun simţ, să nu mai iasă în faţa oamenilor să vorbească de corupţie, el, care e inculpat... El are statut de inculpat, deşi a ajuns preşedinte, pe naivitatea oamenilor care au crezut că vine Băsescu să facă dreptate. Un inculpat, un compromis, un corupt.

- Şi mai are şi alte defecte, nu le-aş aminti aici. Unul pot să-l spun, fiindcă s-a referit la premier că a avut o cădere nervoasă, sau ce-a spus? Păi dânsul când tremură dimineaţa, când intră în birou, de abia îl ţin consilierii şi îl reanimă cu diverse tării... el n-ar trebui să meargă la medic? Cred că şi el ar trebui să meargă la medic, mi se pare firesc, dacă tot vorbim de cei care au căderi. Unii dau în alcool, unii s-ar putea... să nu fie o cădere, să fie o strategie.

- Dar dânsul s-a obişnuit ani de zile, din toate defectele pe care le are, să le transforme în arme de atac. Nu mai ţine, nu mai merge. Lumea s-a prins şi lucrul ăsta l-a văzut în cele 7,4 milioane de voturi care au fost împotriva lui, de fapt. Am văzut atunci că nu mai gustă românul nici tipul de scandal al lui Băsescu, nici modul de abordare al problemelor, nici stilul suburban.

- Dacă aş vorbi că e interlop, i-aş jigni pe interlopi. E mult sub nivelul lor de a aborda problemele în legătură cu un parlamentar, care e şi femeie pe deasupra, şi membrul unei comisii speciale.

- Dacă ne pot explica ambasadele ţărilor din UE sau chiar a SUA că acest lucru se poate întâmpla în una din ţările lor, atunci noi cu toţii vom înţelege. Adică, poţi tu, preşedinte, să transformi o problemă personală de familie, o duci la tribuna Administraţiei Prezidenţiale şi după aia faci caz din asta, tu, preşedinte? Şi jigneşti un membru al comisiei, dar nu numai că-l jigneşti, îl ameninţi direct, şi pe o televiziune. În ce ţară din lumea asta se mai poate întâmpla? Poate nici în ţările africane, la ora actuală.

- Şi atunci el vine să ne dea lecţii. Cui să mai dea lecţii? Naivilor. Şi azi mai sunt oameni care încă cred că el revoluţionează... ce? În zece ani de zile, daţi-mi un exemplu, ce a revoluţionat? Acuma a luat scutul ăsta, că justiţia... că e apărătorul justiţiei, dar nu vedem lucrul ăsta. Chiar justiţia adevărată infirmă foarte multe din deciziile celor care, până la urmă, răspund la anumite comenzi, dar parcă aşa, coincidenţele nu ne lasă să acceptăm orice ni se dă pe piaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri