Împăcarea PSD-PPDD. Numit de Victor Ponta „saltimbanc cu cravată mov”, Dan Diaconescu vrea acum Ministerul Transporturilor

Data publicării:
ponta ppdd

Acum două săptămâni, Victor Ponta l-a numit pe Dan Diaconescu, preşedintele de onoare al PPDD, „saltimbanc cu cravată mov'”.

„O să-l vedeţi cu cravată mare mov, vreau să vă dau vestea bună că după 25 nu îl mai vedeţi pe aici. Aşa a fost şi la Tg. Jiu, a fost până în ziua alegerilor, după aceea nu l-a mai văzut nimeni, îl mai căutau nişte bieţi oameni ca să-i ceară banii pe care a promis că-i dă”, spunea premierul.

În campania pentru parlamentare din 2012, Dan Diaconescu a ales intenţionat să candideze în colegiul premierului, în speranţa că-l împiedică să intre în Parlament.

„Am ales colegiul lui Victor Ponta şi nu pe cel al lui Crin Antonescu din Teleorman, deşi puteam să fac şi acest lucru, fiindcă fata mea l-a preferat pe Victor Ponta, se distrează foarte mult când îl vede la televizor şi-l aseamănă mereu cu Mickey Mouse” - este una dintre declarațiile făcute de Dan Diaconescu înainte de alegerile parlamentare.

Acum, PSD şi PPDD negociază o colaborare în Parlament, în consiliile judeţene şi locale.

Mai mult, premierul nu exclude ca partidul lui Dan Diaconescu să să primească un post de ministru delegat sau mai multe fotolii de secretari de stat în Guvern.

„Este posibil acest lucru (să le dăm un minister, n.r).. Nu am luat nicio decizie azi. Vom discuta”, a spus azi Victor Ponta.

Dan Diaconescu a și stabilit ce portofolii își dorește.

„Dorecsc a până la sfârșitul anului eu, personal, prin prietenii mei din străinatate, să construim sau măcar să începem o autostadă de la Nădlac şi autostrada să se vadă funcționând, iar pentru asta îmi doresc Ministerul Transporturilor. Îmi doresc Ministerul Diasporei ca să îi aduc pe românii din străinătate acasă”, a spus el la Digi24.

Aceste schimbări de atitudine sunt ilustrate de o declarație făcută social-democratul Ilie Sârbu la emisiunea Jurnalul de Seară: „În politică nu putem vorbi de onoare, lucrurile se tratează pragmatic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri