Încă o întâlnire Klaus Iohannis-Victor Ponta, azi, la Cotroceni. CSAT discută despre defrișări ilegale și avioanele multirol

Data publicării:
sedinta csat

FOTO: presidency.ro


Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc, marţi, începând cu ora 15.00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: Strategia Naţională de Apărare a Ţării; activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2014 şi principalele obiective pentru anul 2015; forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2016; proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei României în anul 2015; programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2027 şi în perspectivă; implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014.

O altă temă a şedinţei CSAT se referă la stadiul programului de înzestrare a Forţelor Aeriene cu avion multirol.

Pregătirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate şi apărare comună figurează, de asemenea, pe ordinea de zi a CSAT.

Alte tematici incluse pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se referă la "evoluţiile din Ucraina: impactul asupra regiunii extinse a Mării Negre, inclusiv conflicte prelungite", "Republica Moldova în noua ecuaţie regională. Opţiuni privind integrarea europeană versus orientare euroasiatică".

"Defrişările ilegale ale fondului forestier naţional. Impact şi măsuri ferme de stopare a acestui fenomen" reprezintă, de asemenea, una dintre temele şedinţei Consiliului, despre care se vorbește deja de mai bine de o lună.

CSAT urmează să mai discute şi legat de "demersuri pentru realizarea interconectării reţelelor electrice şi de gaze naturale din România şi Republica Moldova" sau "managementul deşeurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă".

"Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în a doua jumătate a lunii mai, că a fost definitivată ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT, care cuprinde şi tema defrişărilor ilegale, precizând că până la şedinţă toate instituţiile abilitate trebuie să prezinte materiale care să ofere "o imagine mai clară" asupra amplorii acestui fenomen, reamintește Mediafax.

"Lucrurile au evoluat, nu mai sunt doar la nivel de intenţie. Am avut săptămâna trecută o discuţie cu premierul despre ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, procedură legală, şi am definitivat ordinea de zi pentru următoarea şedinţă a CSAT. Astfel, ea conţine o analiză a situaţiei în domeniu şi până la această şedinţă aşteptăm materiale de la toate institiţiile abilitate pentru a avea o imagine mai clară asupra amplorii şi pagubelor produse de defrişările ilegale", declara atunci Iohannis, răspunzând unei întrebări privind Codul Silvic şi subiectul defrişărilor ilegale.

Şedinţa CSAT vine la o zi după consultările pe care preşedintele le-a convocat pe tema Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării.

Citiți și:

Consultările de la Cotroceni. Cazul Victor Ponta a fost evitat

Klaus Iohannis: Viaţa politică e un pic mai agitată, dar Strategia de Apărare trebuie să-şi continue calea

Victor Ponta îi cere președintelui Klaus Iohannis să fie mai puțin ipocrit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri