Întâlnire între senatori și membrii CSM. C. P. Tăriceanu a vorbit despre păstrarea independenței procurorilor

Data publicării:
tariceanu - fbb 1

Marius Tudose, preşedintele CSM, s-a plâns de problemele noului Cod penal şi Codul de procedură penală, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a vorbit despre necesitatea întăririi independenţei procurorilor.

Noi gestionăm cariera magistraților, noi ne ocupăm cu colectarea problemelor pe care le ridică colegii în privința implementării noilor Coduri în teritoriu. Noi, împreună cu ministrul Justiției, am comunicat cu unitățile de Parchet și de instanță, am constatat problemele pe care le ridică în practică noile Coduri și ele sunt în proceduri parlamentare”, a declarat Marius Tudose, preşedintele CSM.

În discutiile pe care le-am avut, s-a subliniat necesitatea păstrării sau a întăririi independenței procurorului, pentru a nu exista suspiciuni în legătură cu modul în care sunt tratate unele dosare. Trebuie să avem în vedere că statul de drept este statul care asigură protecția drepturilor și libertăților cetățenilor, inclusiv în cadrul justiției. Trebuie să creăm egalitatea de tratament pentru cei care sunt în actul de justiție”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri