Ioan Gyuri Pascu, scrisoare deschisă pentru maestrul Tudor Gheorghe: „Cer iertare că nu suntem rumâni atât de verzi și de vii ca domnia ta!”

Data publicării:
tudor gheorghe capt

Maestrul Tudor Gheorghe a declarat că pe 2 noiembrie a pus ștamplia în dreptul lui Victor Ponta. „Avem nevoie de un cetățean român”, declara Tudor Gheorghe în mesajul de susținere.

Ioan Gyuri Pascu i-a trimis cântărețului o scrisoare deschisă, precizând că „n-a participat la nicio campanie electorală” şi că nu va spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze.

„E fix treaba lor”. „În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolişoare în niște filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi și de vii ca domnia ta!”, a scris Gyuri Pascu.

 Redăm mai jos scrisoarea integrală publicată pe ioangyuripascu.wordpress.com

„Scrisoare către „Bardul Neamului Românesc” 

Mă adresez „bardului neamului românesc” cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe. Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean român creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost si nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în acești 25 de ani de „libertate” am fost „guvernaţi”de niste indivizi lipsiti de cel mai elementar bun simţ, care şi-au făcut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor. Sunt şi eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu așa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură,nu?),de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente,de interpret al unor rolişoare in niste filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi si de vii ca domnia ta!

P.S. grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Initial voiam să–mi pun un deget pe obraz,da’ mi-am amintit ca bunica( pardon- jumate slovacă,jumate poloneză),m-a invăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri