Ioan Rus a demisionat de la Ministerul Transporturilor, după declarația la adresa românilor din străinătate

Data publicării:
rus de ponta

„Regret situația generată de declarațiile dlui Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din...

Posted by Victor Ponta on Thursday, June 11, 2015

Ioan Rus a ocupat funcția de ministru al Transporturilor din 25 iunie 2014.

Citiți și
Ioan Rus, despre românii din diaspora: Au poate 1.500 de euro salariu. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă
Ioan Rus: Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva 

Este a doua oară când Ioan Rus își prezintă demisia dintr-un guvern condus de Victor Ponta. În august 2012, Ioan Rus, pe atunci ministru al Administrației și Internelor, își dădea demisia acuzând presiuni atât din partea președintelui suspendat Traian Băsescu, cât și din partea președintelui interimar Crin Antonescu.

Imediat după aceea și secretarul de stat Victor Paul Dobre și-a dat demisia din Ministerul Administrației și Internelor. Era după organizarea referendumului din 29 iulie, când se iscaseră controverse cu privire la numărul de alegători înscriși. În acest caz, Parchetul General s-a autosesizat și a deschis un dosar penal și toate actele care au stat la baza organizării referendumului au ajuns în posesia procurorilor. Șeful de la Direcția de Evidență a persoanelor și secretarul de stat, Ioan Căbulea, au fost puși sub învinuire pentru că ar fi încercat, la ordinul lui Victor Paul Dobre, să ascundă numărul real al celor cu drept de vot. Ioan Rus a dat atunci declarații în acest dosar în calitate de martor.

Ioan Rus este al doilea ministru pe care cabinetul Ponta îl pierde în mai puțin de o lună. Liviu Dragnea a demisionat de la portofoliul Dezvoltării după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri