Iohannis: Cei care mă acuză că încalc Constituţia să stea liniştiţi

Data actualizării: Data publicării:
iohannis ateneu

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că politicienii care l-au acuzat că nu respectă Constituţia, după anunţul său privind desemnarea premierului, ar trebui să şi citească textul legii fundamentale.

Invitat să comenteze reacţiile care au urmat după anunţul său legat de desemnarea viitorului premier, Klaus Iohannis a răspuns: ”Le zic să stea liniştiţi. Eu sunt garantul respectării Constituţiei şi orice fac, va fi în litera şi spiritul Constituţiei”.

”Dacă văd treburile astfel, le recomand să şi deschidă Constituţia pe care o citează”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va desemna, după alegerile parlamentare din 11 decembrie, un premier care este urmărit penal sau condamnat deja, indiferent cine va fi persoana desemnată şi cine o va susţine.

"Indiferent de către cine va fi propusă, eu nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal", a spus Iohannis.

El a mai precizat că persoana pe care o va nominaliza va trebui să mai îndeplinească două condiţii: să aibă calităţile necesare pentru a conduce Guvernul şi să fie capabilă să obţină susţinerea unei majorităţi parlamentare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis ”a intrat masiv în campania electorală” prin faptul că a spus dinaintea alegerilor pe cine nu va pune premier, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a Constituţiei.

”Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituţiei. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Nici nu am spus cu cine vrem să mergem la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru. Iohannis confirmă acum ceea ce am spus mai de mult, ceea ce îi spune doamna preşedintă de la PNL. Adică nu vrea să îi iasă din cuvânt. Să ieşi înaintea alegerilor, să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş, şi pe cine nu ai pune asta încalcă grav Constituţia”, a declarat Liviu Dragnea, comentând anunţul preşedintelui Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri