Iohannis, despre cazul Kovesi: Mi-au fost răstălmăcite cuvintele

Data actualizării: Data publicării:
KOVESI 1

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, vineri, că declaraţiile sale privind cazul presupusului plagiat al Laurei Codruţa Kovesi au fost „răstălmăcite”.

Șeful statului a precizat că atunci când a spus că „nu sunt indicii” de plagiat, s-a referit la faptul că nu deţine personal indicii cu privire la un eventual plagiat, nu că nu ar exista. Dacă cineva are astfel de informaţii, să facă sesizări la instituţiile abilitate, a recomandat președintele.

„Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Am spus că am plecat liniştit din întâlnirea cu Kovesi, nu am spus că nu sunt indicii pentru plagiat, ci că nu am avut eu indicii. Alţii, dacă au, să meargă la instituţiile abilitate şi să facă sesizări”, a declarat, vineri, preşedintele, într-o discuție cu jurnaliștii.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, miercuri seară, că nu se pune problema demisiei șefei DNA.  „Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta vreme cât, deocamdată cel puţin, nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură, se poate relua discuţia. Dar deocamdată nu am motive de îngrijorare”, spunea președintele.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a susţinut, în mai 2002, că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi este un plagiat. GIP a publicat mai multe pasaje din lucrări de specialitate care s-ar regăsi, fără citarea sursei, în lucrarea Codruţei Kovesi, care şi-a obţinut doctoratul în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Experţii tehnici ai Consiliului Naţional de Etică (CNE) au stabilit în iulie 2012 că procurorul general Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat.

Deputatul Sebastian Ghiță a depus recent un autodenunț la Parchetul General potrivit căruia, împreună cu alte persoane, ar fi acoperit un presupus plagiat al Laurei Codruța Kovesi. Mai precis, în 2012, când făcea parte dintr-o comisie a Consiliului Naţional de Etică, a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Citiți și:  Iohannis, reacție la acuzațiile de plagiat la adresa Codruței Kovesi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri