Iohannis, despre proiectele fiscale ale PSD: „Îndemn ferm la prudență”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis declaratie_11_ian_2017_presidency

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat marţi, în cadrul unei întâlniri cu mediul de afaceri, că îndeamnă la prudenţă în ceea ce priveşte diversele propuneri fiscale care au fost vehiculate în ultimul timp, mai ales dacă acestea nu sunt temeinic fundamentate.

iohannis declaratie_11_ian_2017_presidency

„Îndemn ferm la prudenţă în legătură cu diverse propuneri fiscale care sunt vehiculate în ultima vreme, mai ales dacă nu sunt temeinic fundamenate, fără un proiect coerent, fără garanţii clare în privinţa beneficiilor, precum şi a capacităţii administrative. Vorbim despre viziune şi competitivitate pe termen lung”, a afirmat Iohannis, în cadrul evenimentului „Preşedintele în dialog cu mediul de afaceri”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Ultimul proiect fiscal major lansat în discuţie de guvernul PSD priveşte impozitarea globală a gospodărilor de la 1 ianuarie 2018, în locul impozitului actual pe venit de 16% reţinut la sursă, şi crearea unei clase de consultanţi fiscali care vor intermedia relaţia contribuabililor cu Fiscul.

În plus, proiectul vizează reducerea impozitului pe venit şi extinderea deductibilităţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri