Iohannis: Din punct de vedere instituţional, aştept rezolvarea crizei

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Preşedintele a făcut o nouă declarație cu privire la scandalul PSD-Guvern-Sorin Grindeanu. Klaus Iohannis a spus că așteaptă rezolvarea crizei. 

„Din comunicarea instituțională pe care o am aştept soluționarea crizei”, le-a spus preşedintele jurnaliştilor aflaţi la Palatul Cotroceni,  înainte să îl primească pe premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel.

La scurt timp, premierul Grindeanu a declarat că situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituțional și respectând toate legile. „Nu sunt singur. Așa cum v-am spus și ieri (joi — n.r.), toată lumea este la muncă. Situația politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituțional și respectând toate legile. Așa funcționează un stat de drept și așa funcționează un stat membru al Uniunii Europene, așa cum este România. Îmi doresc cât mai rapid să se încheie această perioadă de instabilitate politică, astfel încât să putem să oferim garanția stabilității pentru investitori, pentru cei care vor să vină să investească în economia noastră”, a spus Grindeanu.

Ieri, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a declarat că „deocamdată nu ne aflăm în situația demisiei sau revocării premierului”. Mădălina Dobrovolschi a mai spus că toate procedurile de desemnare a unui nou premier vor fi demarate abia atunci când Sorin Grindeanu va demisiona sau va fi revocat de Parlament.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri