Iohannis, la Miercurea Ciuc: "Mă îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română"

Data actualizării: Data publicării:
iohannis
Foto: Guliver/GettyImages

Şeful statului i-a îndemnat pe tinerii maghiari din judeţele Harghita şi Covasna să înveţe limba română pentru a-şi maximiza şansele de reuşită în viaţă, iar pe politicieni să renunţe la "concepţii care ţin prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni".

Prezent la o dezbatere organizată la Consiliul Judeţean Harghita, cu ocazia primei vizite oficiale pe care o efectuează în judeţele Harghita şi Covasna, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat potenţialul major pe care îl are această regiune, mai ales în materie de turism, dar a evidenţiat şi restanţele care sunt încă vizibile: lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate, care să cotecteze zona la restul ţării, şi deficitul de investiţii, inclusiv străine. 

Nu în ultimul rând, şeful statului s-a referit şi la folosirea limbii române în zonă. "Mă îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română", a afirmat preşedintele, arătând că situaţia "trebuie depăşită", deopotrivă pentru a putea "trăi în armonie" şi pentru a le "asigura acestor tineri un viitor".

Context în care, a cerut Iohannis, reprezentanţii comunităţii maghiare şi cei ai Ministerului Educaţiei trebuie să găsească "urgent" soluţiile cele mai bune. "Să nu le limităm viitorul din cauza unor concepţii care ţin prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni", a solicitat şeful statului.

Citiţi şi: Iohannis, vizită oficială în Secuime: "Autonomia pe criterii etnice nu este de dorit fiindcă ar inhiba dezvoltarea"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri