Iohannis: Nu am avut impresia că Guvernul s-a mişcat foarte rapid cu Agenţia Medicamentului

Data publicării:
klaus iohannis SUA

Preşedintele Klaus Iohannis spune că România are aceleaşi şanse ca înainte de demiterea Guvernului pentru a găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului, pentru că discuţiile din acest moment sunt doar tehnice, însă a precizat că Executivul nu s-a „mişcat foarte rapid” în această chestiune.

Nu am avut impresia că la Guvern s-au mişcat foarte rapid, însă discuţia din Consiliu a fost foarte tehnică, nu s-a discutat propriu zis despre unde va merge o agenţie sau alta”, a spus Iohannis la o conferință de presă, după Consiliul European.

El a precizat că discuțiile s-au concentrat pe criteriile pe care statele membre trebuie să le respecte - logistică, tehnică, transport şi integrarea forţei de muncă.

UE a decis să amâne pentru noiembrie decizia privind mutarea a două agenţii importante – Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA) – de la Londra, după Brexit, pentru a le oferi suficient timp liderilor să discute subiectul, arată un document obţinut de Politico. Criteriile adoptate la summitul de la Bruxelles pentru găzduirea instituţiilor ar putea s nu fie favorabile României, precizează publicaţia.

Citiți și: Cum va testa Klaus Iohannis majoritatea parlamentară

Europarlamentarul Siegfried Mureşan atrăgea atenţia că actuala „criza politică declanşată de PSD” pune în pericol un obiectiv important stabilit de România în politica europeană, şi anume relocarea, după Brexit, a Agenţiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie în ţara noastră.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 9 iunie, prin ordonanţă de urgenţă, măsurile necesare pentru depunerea candidaturii României în vederea relocării, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Secretariatul General al Guvernului (SGG) va realiza demersurile necesare şi va lua măsuri pentru a identifica sau selecta un imobil necesar în acest sens.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri