Iohannis: Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile. Nu mai puteţi spune că românii l-au votat

Data publicării:
170629_TUDOSE_CABINET_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia, joi, noilor miniştri şi liderilor PSD-ALDE, că programul de guvernare cu care coaliţia a venit în faţa românilor în alegeri a fost schimbat în "puncte esenţiale", precizând că acum majoritatea nu mai poate folosi argumentul că este un program votat de români.

"Găsim coaliţia cu un nou Guvern şi, surprinzător, cu un nou program de guvernare. Noi taxe se anunţă pentru români, noi impozite. După ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile românilor, deja se anunţă contramăsuri. Programul de guvernare a fost schimbat în puncte sensibile. Nu veţi mai putea merge în faţa românilor cu argumentul că acest program de guvernare a fost votat", le-a spus Iohannis membrilor Guvernului.

El a afirmat că este "dreptul legitim" al coaliţiei de a schimbat programul de guvernare, însă a subliniat problema trecerii, în doar şase luni, de la reduceri de taxe la reintroduceri de taxe.

Noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE, redactat odată cu formarea noului guvern condus de Mihai Tudose, conţine noutăţi majore comparativ cu programul de guvernare realizat pentru guvernul Grindeanu. În materie fiscală, execuţia bugetară modestă din primele cinci luni i-a făcut pe liderii PSD să amâne aplicarea unor măsuri promise încă din campania electorală pentru acest an, precum introducerea voucherelor de vacanţă pentru bugetari de la 1 iulie, noul termen propus fiind cel târziu finalul anului 2018, în timp ce reducerea TVA de la 19% la 18% este amânată până în 2019, adică cu un an. Programul de guvernare al noului guvern pune capăt ideii impozitului global pe gospodărie, promiţând, în schimb, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, de la 1 ianuarie 2018, odată cu creşterea salariului minim la 2.000 lei - faţă de 1.510 lei în prima variantă - şi reducerea numărului de taxe la 50, din care 10 pentru persoane fizice şi 40 pentru firme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri