Iohannis schimbă strategia şi cheamă la recepţia de la Cotroceni şi persoane cercetate penal

Data publicării:
Klaus Iohannis, receptie - presidency.ro 3

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat miercuri, la Parlament, că nu va participa la recepţia organizată de Ziua Europei la Palatul Cotroceni, deoarece este „mai timid” şi nu vrea să îl deranjeze pe preşedintele Klaus Iohannis.

Fostul premier a susţinut că şeful statului invită acum pe toată lumea pentru că şi-a dat seama de „gafa” pe care a făcut-o prin refuzul de a invita la evenimentul dedicat zilei de 1 Decembrie persoanele cercetate penal.

„Cred că am primit toţi parlamentarii. Nu merg ca să nu deranjez, eu sunt mai timid. V-am spus părerea mea, că a făcut o mare gafă de 1 Decembrie. Faptul că acum invită pe toată lumea înseamnă că şi-a dat seama sau l-a învăţat cineva să nu mai facă asemenea gafe. Domnia sa nu ne poate împărţi în cei care îi plac şi cei care nu îi plac, şi atunci repet când imi place de unu e bun, când nu-ţi mai place, e penal. Nu merge aşa, totuşi, Ziua Europei e a Europei, cu buni şi răi, dar eu nu-l deranjez că bănuiesc că nu-mi duce dorul, nici eu domniei sale... Şi pe 9 mai sărbătoresc în familie”, a afirmat Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a justificat invitarea lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu la recepţia de 9 Mai de la Palatul Cotroceni prin faptul că la baza alcătuirii listei de invitaţi a stat un alt principiu decât cel de la 1 Decembrie, şi anume o reprezentare cât mai largă a întregului spectru politic, menţionând că în curtea Palatului Cotroceni este suficient loc pentru toată lumea.

Ea a precizat că pe lista de invitaţi se regăsesc foştii preşedinţi ai Românii, foştii prim-miniştri, inclusiv Victor Ponta, dar şi şefi actuali ai instituţiilor statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri