Iohannis: Un Parlament tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de încrederea cetățenilor

Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 2 -1

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis

Este cea de-a doua postare a şefului statului, pe Facebook, pe această temă, după ce, joi, în timpul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Klaus Iohannis a scris că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian.

Vineri, preşedintele a revenit asupra subiectului, arătând, tot într-o postare pe pagina de socializare, că "procedurile pentru cererile de încuviințare a reținerii, arestării sau percheziției parlamentarilor și cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniștri și foști miniștri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple și mai transparente".

"Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înțelege că un Parlament tolerant cu corupția și corupții nu se va bucura niciodată de respectul și încrederea cetățenilor", a transmis Klaus Iohannis politicienilor.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatoului PNL Varujan Vosganian, precizând că votul senatorilor arată că nu s-a înţeles pe deplin necesitatea schimbării.

"Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului", a transmis preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri