Ion Iliescu, întrebat dacă îl susține pe Victor Ponta: "Eu nu susțin nimic"

Data publicării:
ion iliescu interviu impartial

Întrebat dacă Victor Ponta trebuie să demisioneze din fruntea Guvernului,Ion Iliescu a spus: "Nu e obligatoriu acum să demisioneze din fruntea Guvernului. Guvernul trebuie să-şi ducă misiunea o bucată de timp. Dar va fi o chestiune de analiză şi în partid, în PSD, în legătură cu situaţia existentă şi chestiunea Guvernului este secundară".

Despre o eventuală demisie a lui Victor Ponta din fruntea PSD, preşedintele de onoare al PSD a spus că nu doreşte să dea niciun fel de sugestii din acest punct de vedere, dar că partidul este dator şi probabil va fi un Congres extraordinar, care să analizeze rezultatul campaniei pentru prezidenţiale.

"Nu vreau să dau niciun fel de sugestii din acest punct de vedere. Eu spun că partidul este dator în urma acestei chestiuni, va fi probabil un Congres extraordinar, care să analizeze situaţia existentă şi să adopte măsurile potrivite. Aici nu-i vorba de persoane, ci de o concluzie politică", a spus preşedintele de onoare al PSD la RFI, informează Mediafax.

Întrebat dacă, personal, îl susţine pe Victor Ponta, Ion Iliescu a răspuns: "Eu nu susţin nimic. Vom judeca lucrurile cu calm într-un for de partid, care să tragă concluziile cuvenite".

Ion Iliescu a criticat şi activitatea partidului în campania electorală, precizând că activitatea de partid a slăbit şi partidul nu a fost pe măsura confruntării electorale.

"Şi eu cred că PSD-ul de astă dată s-a aflat slăbit şi a avut o prestaţie, o prezenţă, ca forţă a militanţilor partidului slabă, nu pe măsura confruntării (...). Ponta e un tânăr meritoriu, cu multe calităţi, dar n-a avut acest suport, această încărcătură, de relaţie cu partidul propriu şi cu o masă de oameni care să fie rezervorul stabil de susţinători", a mai spus președintele de onoare al PSD.

Întrebat dacă Victor Ponta nu a ştiut să atragă de partea sa militanţii partidului, Ion Iliescu a răspuns: "Eu cred că partidul nu a fost suficient prezent în această campanie electorală. Este şi un joc al evoluţiei vieţii democratice, această succesiune uneori e o stare de spirit care se creează, nevoia schimbării".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri