Ion Iliescu: „PSD e partidul Revoluției”. România „suferă grav de pe urma exceselor și eșecurilor capitalismului”

Data publicării:
ion iliescu la impartial

Foto: Digi24

Ion Iliescu respinge acuzațiile că președintele PSD Victor Ponta ar fi pierdut alegerile pentru Cotroceni din cauza asocierii cu imaginea de „comunist” al primului șef de stat de după 1989.

Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aș fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, și un act de lașitate”, spune el.

Mai mult, Ion Iliescu este supărat că, mai ales în ultima campanie electorală, „ PSD a evitat cu obstinație să-și asume identitatea sa de stânga, social democrată”.

PSD este partidul Revoluției, prin filiația FSN-FDSN-PDSR-PSD. Prin Revoluție, România a făcut cea mai radicală ruptură de comunism din Estul Europei”, a arătat Ion Iliescu în scrisoarea deschisă.

Că partidul n-a știut să spună apăsat aceste lucruri, e greșeala noastră. Dar este de neînțeles lipsa de reacție a partidului atunci când oameni care nu știu nimic despre trecut, în afară de etichetele puse de adversarii noștri, strigă „Jos comunismul!” într-o țară care suferă grav de pe urma exceselor și eșecurilor capitalismului. Este și mai de neînțeles -și de neacceptat- ca necesara critică a aceluiași capitalism să fie mai articulată, și mai pertinentă, la oameni de dreapta, decât la reprezentanții partidului nostru”, scrie președintele de onoare al PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri