Jocul de tip Caritas din Timișoara a fost închis

Data publicării:
caritas de timisoara

După ce au analizat toate actele firmei, inspectorii OPC şi poliţiştii au închis şi cel de-a treilea punct de lucru deschis la Timişoara.

Firma, care promitea împrumuturi cu o dobândă anuală derizorie, dar care cerea clienţilor să plătească mai întâi 5% din valoarea împrumutului, îşi mutase activitatea în noul sediu, după ce un alt punct de lucru fusese închis de autorităţi.

S-a dat o dispoziţie de închidere de 12 luni. (...) Întrucât reclamaţiile au curs în mod repetat, atât la Protecţia Consumatorilor, cât şi la Poliţie, s-a stabilit că până la urmă este decizia corectă, astfel încât să nu mai fie prejudiciaţi şi alţi consumatori”, a declarat Mihaela Ignat, comisar-șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Păgubiţilor li se spunea că împrumuturile dorite se acordă din banii altor clienţi, dar că, momentan, nu sunt fonduri disponibile. Iar unii s-au lăsat convinşi să plătească şi 6.000 de euro, fără să primească vreun credit.

O să supraveghem foarte atent piaţa şi o să îi închidem”, promite Marius Dunca, președintele ANPC.

Acum, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, a precizat Mirela Drăghicoiu, purtător de cuvânt al IPJ Timiș.

Iniţiatorii aşa-zisei afaceri riscă până la trei ani de închisoare. Deocamdată, ei au fost amendaţi cu 135 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri