Judecătorul Cristian Dănileț, după modificările anunțate de Toader: Mi se pare cea mai dură propunere

Data actualizării: Data publicării:
danilet

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției. 

A treia direcție înființată pe lângă DNA și DIICOT se va ocupa cu urmărirea penală a magistraților.

Într-o postare pe Facebook, judecătorul Cristian Dănileț a apreciat că aceasta este cea mai dură dintre schimbările propuse de ministrul Justiției. 

„Propunerea MJ, acum câteva minute: Inspecția Judiciară trece la Ministerul Justiției. Mi se pare cea mai dură propunere. 
Inspecția Judiciară era la MJ până în 2005, apoi a fost la CSM până în 2012, după care a devenit instituție independentă. Acum se dorește să se revină la sistemul dinainte de reforma din 2005. Personal, nu vreau să fiu un magistrat posibil anchetat de Inspecția Ministrului”, a scris Dănileț. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pachetul de modificări prezentat miercuri de ministrul Justiției se referă doar la trei legi: Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor (nr. 303/2004), Legea privind organizarea judiciară (nr. 304/2004), Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (nr. 317/2004). Cu alte cuvinte, Tudorel Toader nu prezintă nicio propunere de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, deși mulți reprezentanți ai coaliției la putere spuneau că așteaptă o astfel de propunere. Printre modificările propuse se regăsește aceea a eliminării șefului statului din procedura numirii și revocării procurorului general, procurorului-șef al DNA și procurorului-șef al DIICOT.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri