Jurnalistul Cătălin Striblea: PSD avea mare nevoie de scandalul ăsta/ În 10 zile va pleca legea Justiției la Iohannis

Data publicării:
171202_PROTEST_TARG_VICTORIEI_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Jurnalistul Cătălin Striblea, prezentatorul matinalului de la Digi FM, care poate fi ascultat, de luni până vineri, de la 06:30 la 10:00, a comentat, într-0 intervenție la Digi 24, dar și pe blogul său incidentele de la protestele de sâmbătă, din Piața Victoriei.

171202_PROTEST_TARG_VICTORIEI_04_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Jurnalistul spune că ziua de sâmbătă „ar putea fi definitivă, nu definitorie, pentru legile justiției”. 

„Ziua de sâmbătă a fost una definitorie pentru natura României in ultimul an. Pentru prima dată taberele s-au așezat față în față. Și-au dat măsura puterii și a inteligenței cu care se duce lupta. Este definitorie și pentru cum sunt noi astăzi ca societate, gata să ne păruim. Și definitorie pentru că va regla unele ape și în PSD. Și ar putea fi definitivă, nu definitorie, pentru legile justiției. Pentru că eu cred că de aseară, de la întâlnirea de noapte, grupul conservator al PSD s-a hotărât. Sunt câteva lucruri care trebuie spuse însă.

Cineva mi-a dat o teorie interesantă la radio. PSD avea foarte mare nevoie de ce s-a întâmplat sâmbătă în Piața Victoriei. Avea nevoie de un scandal care să maculeze tot ce s-a întâmplat acolo. Nu se vorbește de legile Justiției, de mitinguri, de revendicarile oamenilor, se vorbește de un reprezentant al protestatarilor care a bătut pe cineva și că, de fapt, toți ar fi la fel. Ăsta e mesajul.

Dacă te uiți la insistența cu care s-a făcut așa-zisul târg, stai să te gândești de ce era necesar ca PSD să facă treaba asta? Pentru a căuta un scandal, o explicație plauzibilă.

PSD avea mare nevoie de scandalul ăsta, să spună că oamenii din piață sunt de fapt oameni violenți, cu idei marginale, care nu reprezintă multă lume, sunt puțini. Asta ar explica și retragerea foarte rapidă a doamnei Firea, care după ce s-a consumat scandalul a spus: OK, plecați. Facem târgul în altă parte. Mai sunt două târguri mari în București

Avem un PSD care, călare pe această chestiune, poate să-și vadă mai departe de legile Justiției, mitinguri și să-și adopte legile cu ușurință.”

Probabil că ALDE negociază ceva, nu e clar ce negociază, dar sunt sigur că se vor înțelege. Ori n egociază ceva pe lege, un articol important pentru cei din ALDE, ori negociază cine știe ce alte lucruri se petrec în spatele nostru. Nu e vreun pericol mare să se rupă coaliția. În zece zile - două săptămâni va pleca legea la Iohannis. PSD a ieșit mai puternic din încercarea asta.”

Citește și postarea integrală pe blogul lui Cătălin Striblea

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri