JURNALUL DE SEARĂ. Ce spun foști purtători de cuvânt despre misiunea Tatianei Niculescu Bran la Cotroceni

Data publicării:
purtatori

La dezbatere au fost prezenți patru foști jurnaliști, deveniți apoi purtători de cuvânt – Răsvan Popescu, Camelia Spătaru, Corina Crețu și Valeriu Turcan.

E un câștig pentru ziariști să aibă un purtător de cuvânt din lumea lor, pentru că le înţelege nevoile. Să fii ziarist e ceva foarte frumos, dar această nouă demnitate îţi oferă şi personal alte deschideri. Am fost purtător de cuvânt pentru o perioadă luminoasă pentru istoria României, 2000-2004, a fost perioada în care România a intrat în NATO, a încheiat negocierile cu Uniunea Europeană”, a spus Corina Crețu, care a devenit comisar european pentru Politici Regionale.

E o funcţie care nu trebuie politizată. Instituția prezidenţială trebuie să fie deasupra tuturor partidelor”, a mai spus ea.

Camelia Spătaru, fost purtător de cuvânt al Guvernului în perioada 2007-2008, spune că Tatiana Niculescu Bran pare să aibă o personalitate compatibilă cu cea a lui Klaus Iohannis.

Ea a mai arătat că un purtător de cuvânt trebuie să comunice uneori decizii care sunt neplăcute.

Ai datoria să comunici decizia, astfel încât să aibă un impact negativ cât mai mic asupra preşedintelui. Aici e una dintre abilitățile purtătorului de cuvânt”, spune ea.

Despre compatibilitate vorbește și Răsvan Popescu, fost purtător de cuvânt al lui Emil Constantinescu.

„Trebuie să ai o relaţie de comunicare umană în cel mai firesc sens al cuvântului. Să poți să ieși la o bere, așa cum preşedintele Constantinescu m-a scos pe mine la Zagreb, la o terasă cu foarte mulți studenți”, a spus el.

Cât despre Tatiana Niculescu Bran, Răsvan Popescu spune că este o persoană care are „cultura politică necesară”, cunoaște bine și media românească, deci „ar putea să medieze bine relația cu presa”.

Mă bucur că o fostă colegă de la BBC va ocupa funcția de purtător de cuvânt al preşedintelui Iohannis”, a spus Valeriu Turcan, fost purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri