K. Hunor: Partidele de la guvernare au recunoscut că au greșit

Data publicării:
kelemen hunor la digi

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, este de părere că decizia de anulare a ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal arată că partidele de la guvernare recunosc că au greșit. 

kelemen hunor la digi

Liderul UDMR spune însă că decizia anunțată de premierul Grindeanu remediază doar o eroare, în timp ce problema de fond rămâne: peste 40 de articole ale Codului Penal trebuie corelate cu deciziile Curții Constituționale. Kelemen Hunor cere, în consecință, ca modificarea Codului penal să se facă prin dezbatere parlamentară.

Comunicatul UDMR:
„Prin decizia din această seară, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul că au greșit când au decis modificarea prin OUG a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Aceasta este decizia corectă: o țară nu poate fi condusă prin ordonanțe de urgență. Însă decizia de azi remediază doar o eroare a guvernului, problema de fond însă rămâne: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituționale. Noi vrem un stat de drept și legi clare, corecte. Însă pentru aceasta avem nevoie de modificarea – prin dezbatere parlamentară – a Codului Penal” , a declarat președintele UDMR sâmbătă, 4 februarie, ca reacție la declarația premierului privind abrogarea OUG 13/2017”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri