Kelemen Hunor: Dacă va fi o moţiune de cenzură, iniţiatorii să spună ce guvern vine după

Data publicării:
kelemen hunor RESIZE -Mediafax Foto-Raul Stef

Întrebat, vineri, care este punctul de vedere al UDMR legat de moţiunea de cenzură anunţată de PNL, Kelemen Hunor a răspuns că scopul unui astfel de demers este de a schimba Guvernul, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va fi doar "o dezbatere mai animată în Parlament”, scrie Mediafax. 

"Nu am discutat pe această temă, nu am iniţiat nicio discuţie, ştiu doar ce am citit în presă. Ei au semnăturile necesare pentru orice moţiune şi fără noi. Moţiunea de cenzură este un instrument constituţional, parlamentar şi politic. Scopul este de a schimba Guvernul, dacă nu poţi schimba Guvernul, atunci este o dezbatere mai animată în Parlament, dar nu poţi să atingi scopul, nu există o finalitate pentru care a fost gândită moţiunea de cenzură. În acest moment eu nu văd că ar exista majoritate, dar nu pot să ştiu ce discuţii sunt între PNL şi celelalte formaţiuni politice din Parlament. Eu cred că dacă va fi o moţiune de cenzură, dacă va exista o gândire în acest sens, atunci ar trebui să spună cel care propune aşa ceva ce urmează a doua zi dacă pică Guvernul, ce Guvern va fi, ce program de guvernare. Dacă vrem să abordăm foarte serios şi să ne gândim la şansele unei moţiuni de cenzură, sunt necesare şi alte elemente decât un anunţ", a afirmat Kelemen.

El a spus că nu ştie care va fi tema moţiunii de cenzură şi cum va arăta aceasta, astfel încât nu poate să spună dacă UDMR va spriji sau nu un asemenea demers.

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga anunţau că doresc preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta şi negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece aleşii nu ar vota în majoritate pentru declanşarea anticipatelor.

Gorghiu spunea că în cursul sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie va fi depusă o moţiune de cenzură, însă tema şi data depunerii acesteia vor fi stabilite după ce programul de guvernare va fi finalizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri