Kelemen Hunor: „Dăm un cec în alb premierului Victor Ponta”

Data publicării:
kelemen hunor foto UDMR-6

UPDATE 16.20 

Kelemen Hunor a declarat că va susține Guvernul Ponta IV. „ Ținând cont că nu am fost dați afară de la Guvern, ci am plecat benevol am decis să dăm un cec în alb premierului Victor Ponta”, a declarat Kelemen Hunor. 


„I-am prezentat (lui Victor Ponta, n.r.) problemele din judeţul Covasna pentru că noi considerăm că relaţiile interetnice nu trebuie să sufere şi nu trebuie stricate mai mult decât a stricat prefectul din Covasna, doar din cauză că noi am ieşit de la guvernare. Deci am prezentat această situaţie premierului”, a spus Kelemen, după ce a discutat cu Ponta la Parlament.

Întrebat dacă i-a spus lui Ponta că UDMR va susţine noua structură a Guvernului, Kelemen Hunor a precizat: „Nu, am spus că merg la şedinţa de grup acum şi vom discuta acolo”.

El a precizat că va face anunţul privind susţinerea sau nu în Parlament a Guvernului Ponta 4 după şedinţa grupurilor UDMR, care se vor reuni imediat la Parlament. Întrebat ce s-a schimbat de la momentul în care a spus că UDMR iese de la guvernare, dar va vota Guvernului Ponta 4, Kelemen a spus: „S-a schimbat ceea ce ştiţi şi dumneavostră, s-a schimbat la Covasna şi din cauza unui singur om. Altceva nu s-a schimbat”.

După ce a făcut această declaraţie, Kelemen a mers la sala de grup, pentru a se întâlni cu parlamentarii UDMR şi a discuta dacă votează sau nu Guvernul Ponta 4.

Primarul din Sfântu Gheorghe, somat de prefect să înlăture steagul secuiesc din parcul din oraş

Săptămâna trecută, Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna a fost amendat de Prefectură cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publică organizată, în 4 iunie, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidarităţii naţionale a maghiarilor şi comemorării Tratatului de la Trianon.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că de când Uniunea a anunţat că vrea să iasă de la guvernare s-au înregistrat incidente legate de amendarea unor lideri ai comunităţii maghiare de către prefecţi, făcând referire la amenda dată PCM de prefectul din Covasna, Marius Popica. 

El a adăugat că i-a semnalat premierului Victor Ponta aceste probleme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri