Kelemen Hunor: Victor Ponta trebuia să-și dea demisia

Data publicării:
victor ponta parlament telefon 2 5284647-Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Din punct de vedere politic o rezolvare a soluției în cazul Victor Ponta era retragerea din funcție, este părerea preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor. "Acest lucru nu înseamnă că e vinovat, că e nevinovat. Prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze și pentru premier, indiferent că ne place, că nu ne place, e simpatic, nu e simpatic. Din punct de vedere politic, devine din ce în ce mai imposibilă această situație și nu e bine pentru România", a spus preşedintele UDMR la Digi24.

Despre faptul că Parlamentul ar fi blocat ancheta în cazul Victor Ponta, Kelemen Hunor spune că „singura chestiune care a fost blocată a fost cu conflictul de interese”.

„Ei au decis într-un fel, nu vreau să comentez. Este dreptul Parlamentului, că e corect sau nu e corect. Trebuie schimbată legea, dacă nu vrem acest drept pentru foștii miniștri, miniștri, premieri, pentru cei care sunt în Guvern. Dacă nu vrem această posibilitate, acest instrument legal, constituțional, trebuie schimbată legea. Eu cred că pentru miniștri, pentru foști miniștri trebuie să funcționeze pentru activitatea ministerială un filtru. Ori la președintele Republicii, ori la Parlament. Nu problema filtrului este ceea ce trebuie discutat pentru că e un principiu pentru foști miniștri și e un principiu sănătos, acceptabil. Problema e cum poate fi făcută în așa fel procedura încât ancheta să nu fie blocată. Se poate recurge la fel de fel de variante. Cum au făcut francezii, prima dată dau un vot în alb pentru orice caz care în interiorul mandatului de patru ani se poate întâmpla. Dar eu nu cred că nu trebuie aruncat copilul cu apa”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri