Klaus Iohannis a decorat un medic cercetat penal. Reacția directorului Spitalului „Grigore Alexandrescu”

Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency-2

Florin Rusu, şeful clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, a primit Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler. Preşedinţia precizează că propunerea a venit de la managerul spitalului, Dan Mircea Enescu.

Acesta a explicat faptul că un premiu primit de curând, la Londra, pentru cel mai bun spital regional, este rodul muncii de echipă, din care face parte şi Florin Rusu.

În 2013, medicul a fost reţinut de procurori, alături de chirurgul Ştefan Oszvath, pentru că au cerut părinţilor unui copil bani pentru a-l opera.

Cei doi şi-au recunoscut vina, iar dosarul este în ultima fază de cercetare, urmând a fi trimis în judecată. Înainte de a fi anchetat, anestezistul Florin Rusu a fost decorat şi de fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru implicarea în salvarea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti.  

Directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”: Mi s-a părut de bun simţ să propun pentru decorare la Cotroceni toţi şefii de secţie

Directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, marţi, că i s-a părut de bun simţ să propună Administraţiei Prezidenţiale să fie decoraţi toţi şefii de secţie din spital, spunând că nu există „nicio ordonanţă de trimitere în judecată” a medicului Florin Rusu, notează Mediafax. 

Şeful secţiei ATI, Florin Rusu, nu are nicio ordonanţă de trimitere în judecată. Spitalul Grigore Alexandrescu nu a primit niciun astfel de document. Dacă ar fi fost o astfel de ordonanţă, el nu ar mai fi putut să rămână şef de secţie. Mi s-a părut de bun simţ să trec pe lista premianţilor de la Cotroceni toţi şefii de secţii şi pe directorul medical. Nu m-am gândit că ar fi existat vreo problemă a şefului ATI în urmă cu doi ani. Sunt cei care au salvat viaţa copiilor de la Giuleşti, sunt cei care zi de zi se luptă cu cele mai grele cazuri”, a afirmat profesorul Dan Enescu.

Aş vrea să precizez că pentru meritele deosebite ale echipei noastre recent am fost premiaţi la Londra şi la Atena, dovadă stând faptul că nu se poate discuta profesionalismul echipei medicale de la Grigore Alexandrescu. Acesta este şi motivul pentru care am trimis fără rezerve numele tuturor şefilor de secţie, împreună cu CV-urile acestora”, a mai spus Dan Enescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...