Klaus Iohannis: Am fost convins că voi câştiga alegerile

Data publicării:
klaus iohannis fb tribun

„Am fost cu adevărat convins de la bun început că voi câştiga alegerile. Am realizat că trebuie să se întâmple ceva, că oamenii aşteaptă o schimbare, o înnoire. Asta m-a încurajat să merg mai departe în această competiţie. Şi tot acest lucru mi-a dat certitudinea de la bun început că am o şansă foarte mare”, a spus Klaus Iohannis.

El a mai arătat că advesarii politici nu au fost pregătiți pentru acest rezultat, care i-a luat prin surpindere şi „i-a zdruncinat”.

„Poate nu chiar de la începutul campaniei, dar la scurt timp după începerea ei, am pus tema luptei anticorupţie în centrul discursului meu. Asta s-a şi suprapus, din pură întâmplare şi cu acţiunile DNA din ultimele săptămâni. Un lucru binevenit şi care trebuie continuat”, a spus președintele ales.

Klaus Iohannis a vorbit și despre lucrurile pe care vrea să le schimbe în România.

Dacă ne uităm la şcoală, vedem că e nevoie de un sistem de învăţământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toată lumea vrea să dea bacalaureatul după 12 clase şi să se ducă la facultate. Sunt mulţi care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. Acest lucru nu este posibil în acest moment. În Sănătate, pacientul nostru este undeva la periferia sistemului. Trebuie să fie în centrul lui, doar aşa poate fi îmbunătăţit sistemul”, crede președintele ales.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri