Klaus Iohannis: Combaterea rasismului, a discriminării rasiale, a xenofobiei şi intoleranţei e o obligaţie

Data publicării:
27237

  

În această zi specială, aduc un omagiu tuturor celor care au luptat şi luptă pentru o lume a toleranţei, egalităţii de şanse şi dreptăţii. Păstrarea memoriei istorice cu privire la formele de discriminare rasială care au marcat atât de grav umanitatea este o datorie a prezentului şi o necesitate pentru progresul oricărei societăţi. Doar prin cunoaşterea şi înţelegerea tragediilor istorice devenim conştienţi de impactul devastator pe care îl poate avea discriminarea”, se precizează în mesajul şefului statului, remis de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele mai spune că nu trebuie să uităm că „pentru libertatea de astăzi s-a luptat cu preţul vieţii, iar noi suntem datori să protejăm şi să apărăm drepturile fundamentale ale omului pentru ca nedreptăţile să rămână lecţii ale trecutului şi nu actualităţi”.

„Diversitatea şi multiculturalismul fac lumea de astăzi mai bogată, iar renunţarea la prejudecăţi face societatea mai solidă. Ştim deja din secolul trecut că discriminarea de orice fel contrazice valorile societăţii româneşti şi mai ales respectul, acceptarea celuilalt şi solidaritatea dintre noi. Combaterea rasismului, a discriminării rasiale, a xenofobiei şi intoleranţei este o obligaţie nu doar a oamenilor politici sau a organizaţiilor neguvernamentale, ci a întregii societăţi româneşti”, se mai precizează în mesajul lui Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

„Îmi doresc ca mesajul meu, în calitate de preşedinte al României, să contribuie la efortul comun împotriva discriminării rasiale de orice fel. Înţelegând lecţiile trecutului, vom avea puterea să creăm împreună un viitor al păcii şi libertăţii, al democraţiei şi toleranţei”, mai transmite preşedintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri