Klaus Iohannis, despre MCV: "Vreau să devenim atât de buni, ca acest instrument să nu mai fie necesar"

Data publicării:
CSM sedinta iohannis mediafax-1

„Nu am spus că este imperios necesar să ridicăm repede, nu am spus că să îl ridicăm acum, nici că să îl ridicăm că mie nu îmi place.

MCV a fost şi este util, ne ajută, a fost convenit, nu impus, în negocierile de aderare.

MCV a fost inventat ca instrument cum este numele de control şi verificare pentru a ajuta România şi există obiective clar stabilite.

Livia Stanciu: Magistraţii nu vor negocia independenţa justiţiei, nici măcar de dragul unei păci politice

În momentul în care România şi-a îndeplinit obiectivele şi a devenit membru 100% integrat în UE e clar că acest instrument devine caduc.

Nu am spus că vreau ridicarea MCV că nu îmi place, dimpotrivă, vreau să devenim atât de buni ca acest instrument să nu mai fie necesar. Am gândit această parte din discurs ca încurajare pentru toată lumea pentru a îndeplini aceste obiective, nu pentru a renunţa că nu ne place.

Klaus Iohannis, debut de mandat sub semnul criticilor

Cred că e bine să avem această ambiţie, aceste lucruri sunt aşteptate de la noi. Or, aceste lucruri nu se obţin doar aşteptând să se întâmple, trebuie să fim pro-activi, să facem modificările care sunt necesare, să implementăm măsurile care sunt necesare, să alocăm banii necesari, pentru a combate corupţia, să nu mai avem val imens de OUG, parlamentari care sunt apăraţi prin vot doar pentru că sunt parlamentari.

Eu vreau să lucrăm cu toţii să îndeplinim aceste obiective, şi atunci MCV să nu mai fie necesar

Acest lucru se poate în câţiva ani”, a spus Klaus Iohannis la adevărul.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri