Iohannis despre ”gașca” Tăriceanu: Vedem pentru cine se va cere urmărirea penală în următoarele săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu la dna agerpres

Acest individ” are un discurs anti-justiţie şi nu vrea să se scape doar pe el, ci şi „o gaşcă” de câţiva prieteni, a spus președintele Klaus Iohannis despre Călin Popescu Tăriceanu. Șeful statului a făcut acest declarații ca reacție la apelul președintelui Senatului către parlamentari. Mai exact, aceștia să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi.

tariceanu la dna agerpres

Cu acest individ ne-am lămurit, are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid este de acord cu un astfel de discurs împotriva justiţiei. Eu nu cred aşa ceva. Eu cred că acest individ nu vrea să se scape doar pe el, ci şi câţiva prieteni. Vom vedea cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despe care se vorbeşte”, a răspuns Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică, apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.

„Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii. Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, susţine preşedintele Senatului, într-un „apel către parlamentari” postat şi pe site-ul Senatului.

Preşedintele CSM Mircea Aron a sesizat deja Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, marţi, o vizită la centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la deschiderea primului reactor nuclear.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri